eToro Review: IPO Aandelen Kopen bij eToro | IPObeleggen.nl
04 februari 2023 

eToro Review: IPO Aandelen Kopen bij eToro | IPObeleggen.nl

IPO aandelen kopen bij eToro? In deze eToro review nemen wij u mee in de voor- en nadelen tot het (beginnen met) beleggen bij eToro. Bij eToro kunt u obligaties, IPO, aandelen, ETF's, cryptomunten, CFD's, en meer kopen. Is eToro de beste broker? Is het de goedkoopste broker? Waar moet u op letten als u wilt beginnen met investeren via de eToro beleggingsapp? Dit en meer leert u in onze eToro review. 

Laten we beginnen.

eToro review: een divers beleggingsplatform voor beginners

eToro is een multi-asset beleggingsplatform dat een verscheidenheid aan financiële diensten aanbiedt aan haar klanten. De organisatie is uitgegroeid tot een van de populairste sociale handelsplatforms ter wereld met meer dan tientallen miljoenen gebruikers. Het is gereguleerd door verschillende financiële autoriteiten en biedt toegang tot markten in meer dan 140 landen. Over het algemeen is eToro een betrouwbare beleggingsapp voor beginnende beleggers.

De beleggingsapp werkt snel en eenvoudig. Het biedt ook aantrekkelijke voordelen voor beginnende beleggers. Ook voor gevorderde beleggers is er meer dan genoeg keuze, maar in dat perspectief zijn er andere brokers voorhanden met een meer specialistischer aanbod.

Enkele unieke kenmerken uit onze eToro review zijn:

  • Het is een soort alles-in-één beleggingsapp: het stelt gebruikers in staat om te beleggen in meerdere activa zoals aandelen, cryptocurrencies, grondstoffen en indices. Ook bieden ze complexe financiële activa aan, maar let op de hoge risico's tot geld verlies
  • Gebruikers kunnen eventueel gebruikmaken van de CopyTrader-functie. Met deze functie kunt u mogelijke succesvolle strategieën en portefeuilles van andere handelaren kunnen kopiëren. Let er wel op dat u zelf verantwoordelijk bent voor het resultaat. Voor beginners kan CopyTrader handig zijn, maar op die manier leert u niet zelf beleggen in aandelen of ETF's
  • eToro biedt kant-en-klare beleggingsportfolio's en strategieën aan, zoals in aandelen, ETF's en ook de hoog-risico cryptovaluta.
  • Biedt toegang tot eToro's gratis marktanalyse tools en online ondersteuning via hun klantenservice team 24/7, alhoewel de klantenservice wel veel beter kan
  • eToro biedt haar klanten een gebruiksvriendelijk platform voor zowel ervaren beleggers als beginnende handelaren
  • Sinds 2023 bieden ze de 'eToro Wallet' aan: hierdoor vervallen conversiekosten van euro's naar dollar's, waardoor beleggen via eToro veel goedkoper is geworden voor Nederlanders

Natuurlijk heel interessant is dat eToro ook commissievrij beleggen aanbiedt in bepaalde aandelen. Dit is echter wel een lokkertje, omdat deze conditie niet op alle aandelen en ETF's van toepassing is. Verdiep u hier dus goed in alvorens een keuze te maken.

eToro ervaringen met aandelen en ETF's kopen

etoro-ervaringen-ipo-aandelenBron: Trustpilot

Via Trustpilot heeft eToro enorm veel ervaringen. Het gemiddelde resultaat is behoorlijk hoog gezien de aantal reviews. Dit betekent dat er heel veel positieve ervaringen met eToro zijn. 

Wij van IPObeleggen.nl sluiten ons aan bij de positieve ervaringen met eToro. In de afgelopen jaren is de beleggingsapp enorm goed ontwikkeld. Het aanbod is omvangrijk. Ze bieden meer dan genoeg aandelen en IPO's aan (na de beursgang). Ook weten wij uit ervaring dat ze veel populaire ETF's aanbieden, zoals de goedkope Vanguard ETF's met een expense ratio van <0,1% per jaar. 

Voor beginnende beleggers is eToro aantrekkelijk omdat het zich heeft ontwikkeld als sociaal handelsplatform. De functies zoals CopyTrader, een community, gratis analyses en webinars, en de kant-en-klare belegging strategieën, maken het beginnen met beleggen een stuk eenvoudiger. Anderzijds biedt dit natuurlijk ook nadelen, omdat een functie als CopyTrader gewoon het simpelweg kopiëren van anderen is. Dit betekent dat u niet volledig begrijpt wat de gemaakte beleggingen zijn, en zodoende kunt u ook niet goed inschatten wat de risico's tot geld verlies zijn. Wij willen u dan ook als tip meegeven om altijd zelf na te denken over hoe u investeert, en enkel met geld dat u volledig kunt missen.

Een andere unieke functionaliteit uit de eToro review, is dat zij fractionele aandelen aanbieden. Dit houdt in dat u een aandeel ook voor 50% of 10% kunt kopen. Dit is handig voor beginners die beleggen met kleine bedragen. Sommige aandelen kosten bijvoorbeeld 1000 euro. U kunt dan ook 10% van het aandeel kopen, voor 100 euro. Wel is hier het nadeel dat eToro overwegend CFD's aanbiedt. Dit is iets anders dan het kopen van "echte" aandelen. 

Klik hier voor meer informatie over hoe het werkt.  

Wat is een IPO aandeel?

Een initial public offering (IPO) voorraad is een soort effect dat eigendom in een beursgenoteerde onderneming vertegenwoordigt. Deze aandelen worden aangeboden aan het publiek als onderdeel van een IPO, dat is wanneer een bedrijf voor het eerst haar aandelen begint te verhandelen op de beurs. Na een IPO kunnen beleggers deze aandelen kopen en verhandelen zoals elk ander openbaar verhandeld effect.

IPO-aandelen bieden beleggers de kans om een deel van een gevestigd bedrijf te bezitten en te profiteren van het groeipotentieel ervan. Wanneer bedrijven naar de beurs gaan, hebben ze vaak plannen voor uitbreiding en grotere winstgevendheid die mogelijk kunnen leiden tot hogere aandelenprijzen in de toekomst. Bovendien omvatten veel beursintroducties royale dividenduitkeringen of aandeleninkoop om aandeelhouders te belonen die hun aandelen na verloop van tijd vasthouden.

Merk op dat eToro niet direct IPO-aandelen verkoopt. Ze bieden enkel nieuwe aandelen aan na haar beursintroductie. Wanneer u nieuwe aandelen tegen IPO-prijs wilt kopen, kunt u de broker Freedom24 bekijken.

eToro review: hoe nieuwe aandelen kopen via eToro

Investeren in beursintroducties kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Met de juiste strategie kunt u uw investering omzetten in een winstgevende investering. Anderzijds bieden nieuwe aandelen ook een verhoogd risico tot geld verlies. Het dient daarom slechts een beperkt onderdeel van uw totale beleggingsstrategie te zijn. eToro is een online handelsplatform dat u de mogelijkheid biedt om te investeren in zowel IPO's van nieuwe bedrijven als vele andere aandelen en ETF's op tientallen aandelenbeurzen. 

Dit is hoe u eToro kunt gebruiken om nieuwe IPO-aandelen te kopen:

  • Maak een account aan op eToro en financier het met geld dat u volledig kan missen
  • Na het inloggen, zoek naar de naam van het bedrijf of het tickersymbool op het platform en selecteer het IPO-aandeel in de lijst met activa die beschikbaar zijn voor aankoop. Let bij het selecteren van een IPO-aandeel op details als risiconiveaus en prijsbewegingen voordat u een beslissing neemt. 
  • U kunt hiervoor ook onze gratis IPO tools gebruiken ter inspiratie, of bekijk bijvoorbeeld een IPO kalender voor nieuwe beursintroducties
  • Tenslotte dient u uw order in nadat u het aantal aandelen dat u wilt kopen hebt ingevoerd en bevestigt u dat alle informatie juist is voordat u de order verzendt.

Houd rekening met de verscheidenheid aan aandelen op hun website. Vraag om begeleiding als er verwarring is over eToro IPO-aandelen en in welke u moet investeren.

Tip: u kunt beginnen met een gratis demo account waarbij u kunt oefenen met fictief geld.

Kosten en vergoedingen voor beleggen bij eToro

In Nederland is inmiddels heel veel aanbod van beleggingsplatformen en beleggingsapps. eToro is slechts een van de vele keuzes. U dient daarom eerst goed alle brokers te vergelijken op haar unieke voor- en nadelen. eToro biedt interessante voordelen, maar in sommige situaties kan een andere broker wellicht de betere keuze voor u zijn. 

Er is genoeg keuze. Denk aan het goedkope DEGIRO, de veelzijdige MEXEM, de nieuwe Easybroker, de gespecialiseerde Lynx, de IPO specialist Freedom24, en ga zo maar door. In veel gevallen zal eToro een prima en kostenvoordelige keuze zijn, maar in bepaalde situaties is een van deze brokers een betere keuze afhankelijk van uw behoeften. 

Kosten en vergoedingen voor het kopen van eToro IPO aandelen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van IPO-aandelen, is eToro een geschikte beleggingsapp met een groot aanbod van nieuwe aandelen na de beursgang. Voordat u met dit soort investeringen begint, is het echter belangrijk om de kosten en vergoedingen te begrijpen die verbonden zijn aan het kopen van IPO aandelen via eToro. 

Op eToro zijn aandelen meestal geprijsd in euro's en kunnen ze variëren van 0,01 euro per aandeel tot 20 euro per aandeel, afhankelijk van de activa die worden gekocht. De kosten van elk individueel aandeel zullen variëren op basis van factoren zoals vraag en aanbod, algemene marktprestaties en bedrijfsspecifiek nieuws. 

Interessant aan het beleggen bij eToro is dat zij onder bepaalde omstandigheden commissievrij beleggen in aandelen aanbieden. Commissievrij betekent dat u 0% transactiekosten betaalt. Oftewel, u koopt de aandelen gratis aan. Hier zijn echter voorwaarden aan verbonden en niet alle aandelen zijn commissievrij te koop. Bovendien is een groot nadeel aan eToro dat haar aandelen te koop zijn als CFD. Dit is iets anders dan het kopen van "echte" aandelen. Let hier goed op.

Lees hier meer over commissievrije aandelen kopen.

Kosten en vergoedingen van het kopen van ETF's bij eToro

Er zijn geen commissies bij het kopen of verkopen van ETF's op het eToro platform. De enige kosten die je moet overwegen bij het investeren in ETF's op eToro zijn de spread fees en de currency conversion fees. De spread fee is in wezen het verschil tussen de 'koop' prijs en de 'verkoop' prijs van een activum, wat neerkomt op een vast percentage per transactie.

Lees hier meer over alle kosten voor ETF's kopen bij eToro.

Kosten en vergoedingen voor het kopen van obligaties bij eToro

Met eToro kunnen beleggers obligaties uit de hele wereld en in verschillende valuta's kopen. Er is geen commissie wanneer u obligaties met euro's koopt of verkoopt op hun platform. Er zijn echter enkele andere kosten verbonden aan het kopen van obligaties, zoals wisselkoersrisico's en kosten voor het omrekenen van valuta. 

Wisselkoersrisico's ontstaan wanneer de waarde van de obligatie in euro fluctueert door veranderingen in de wisselkoersen tussen valuta. Valutawisselkosten worden in rekening gebracht wanneer u uw euro's in een andere valuta omzet om een obligatie te kopen die is uitgegeven door een entiteit buiten de eurozone.

Lees hier meer over alle kosten bij obligaties kopen via eToro.

Extra kosten en vergoedingen voor beleggen via eToro

Bij het beleggen via eToro moeten gebruikers zowel commissiekosten als spreads op hun beleggingen betalen. Commissiekosten variëren afhankelijk van welk financieel product wordt verhandeld en hoeveel geld wordt geïnvesteerd. 

Extra kosten kunnen in rekening worden gebracht als een belegger een hefboom gebruikt of activa 's nachts of voor meer dan een dag tegelijk vasthoudt. Bovendien verwijzen spreads naar het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van elk actief; deze variëren ook afhankelijk van welke activaklasse wordt gekozen door beleggers. 

Bij het gebruik van eToro moeten beleggers zich er ook van bewust zijn dat verschillende soorten beleggingen verschillende kosten met zich mee kunnen brengen. Bijvoorbeeld, beleggen in buitenlandse valutaparen zoals EUR/USD of GBP/USD zou andere commissies met zich meebrengen dan wanneer u gewoon een enkel Europees aandeel koopt. Om conversiekosten te vermijden kunt u gebruik maken van de 'eToro Wallet'. Dit bespaart veel geld.

Lees hier meer over bijkomende tarieven en voorwaarden.

Conclusie: eToro IPO aandelen review

We kunnen een aantal dingen meenemen uit onze eToro review voor nieuwe (IPO) aandelen kopen. Over het algemeen is het een unieke beleggingsapp. Ze zijn uitgegroeid tot een zeer omvangrijk beleggingsplatform met diverse mogelijkheden. Van obligaties en aandelen tot aan de risicovolle cryptomunten en CFD's met hefbomen. Ze blijven continue in ontwikkeling. Ze maken innovatieve producten, waaronder de CopyTrader en kant-en-klare beleggingsportfolio's. Alles om het beginnen met beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. 

Een kritiek uit onze eToro review is dat ze beginners wel willen verleiden. Ze passen gamification toe om het beleggen aantrekkelijker te maken. Bedenk echter goed dat beleggen niet hetzelfde is als gokken. Beleggen betekent dat u veel onderzoek doet naar (nieuwe IPO) aandelen, ETF's en andere activa. U investeert geld dat u kunt missen in een gespreide beleggingsportfolio die aansluit op uw risicoprofiel en persoonlijke situatie. 

Blijf altijd voor uzelf nadenken, en pas beleggen toe als middel voor vermogensopbouw.

Al met al hebben wij positieve ervaringen met eToro en beschouwen het als een prima broker om te beginnen. Ook handig voor beginners: ze bieden een gratis demo account aan om te oefenen met fictief geld. 

Vandaag beginnen? Klik hier voor meer informatie.

Disclaimer: dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Met name het beleggen in crypto en ICO is bijzonder risicovol. Meer dan 85% verliest geld!

Over de schrijver
IPObeleggen.nl verstrekt informatie over investeren in een Initial Public Offering. IPO aandelen kopen kent een hoog risico/rendement-profiel. Op deze website bieden wij educatie omtrent wat een IPO is, de voor- en nadelen, en hoe het werkt.
Reactie plaatsen